Ароматни медени платки, лек млечно-сметанов крем, сладко от грозде и орехови ядки превръщат тази торта в едно неустоимо изкушение за всеки.
И ако се интерпретира любимият Мечо Пух, то спокойно може да се каже: "Има ли по-хубаво нещо от парченце медена торта? -Да, има. И това са две парченца медена торта." А може и повече........
четвъртък, 28 април 2011 г.
Торта Плодова картина
Пухкав пандишпан с дъх на ванилия и нежен млечен крем се редуват в тази сепмла и ефектна торта, в която сезонните плодове са намерили място, както във вътрешността, така и на повърхността.
Торта Каротина
Торта с моркови!?! -Да! За тази торта може да се каже, че определено е необичайно, но пък изключително успешно съчетание на оранжевите кореноплодни с нежни ароматни платки, шоколад и портокал.
Френска селска торта
Ръчно точени кори и нежен млечен крем са съчетани в тази изключително нежна, вкусна и ефирна торта.
А ето и различни оформления:
Слънчоглед
Семпли рози
Коледна звезда
А ето и различни оформления:
Слънчоглед
Семпли рози
Коледна звезда
Френска бъркана торта
Лека, семпла и много вкусна, тя е в състояние да задоволи вкусът на всеки, било той непретенциозен или пък по-изискан.
Еклерова торта
Банан и шоколад - тази невероятно добра комбинация е съчетана в тази лека и наистина ароматна торта, която предлага сочна шоколадова платка, бананов крем и еклери с какаов мус.
Еклери във вътрешността, еклери на повърхността, много аромат и сочност описват накратко това сладко изкушение.
Еклери във вътрешността, еклери на повърхността, много аромат и сочност описват накратко това сладко изкушение.
Торта Баронеса
Сочни какаови платки, пропити с ароматен захарен сироп, нежен млечно-сметанов крем, цели вишни и изобилие от орехови ядки. А за завършек фина захарна глазура, филирани бадеми и пуричка за разкош.
Торта ЦветИрина
Сочност, изобилие и плътност характеризират тази торта, която е в състояние да плени всеки тортоманияк.
Два вида млечен крем, шоколадови и бишкотени блатове, цели лешници и парченца шоколад са съчетани в тази наистина богата откъм съставки торта.
Вариант на празнично оформление
разрез
и парче
Два вида млечен крем, шоколадови и бишкотени блатове, цели лешници и парченца шоколад са съчетани в тази наистина богата откъм съставки торта.
Вариант на празнично оформление
разрез
и парче
сряда, 27 април 2011 г.
Торта Касата ала Сицилиана
Както предполага и името, тази торта е в духа на традициите на хората от Южна Италия, и по-точно тя е "родом" от Сицилия.
Вкусна и преливаща от аромати, тя съчетава в себе си типичния сицилиански пандишпан, пропит със сироп с дъх на ром, лек рикота крем, шам фъстък и айсинг. В случая е със специална украса по случай Рожден ден.
Вкусна и преливаща от аромати, тя съчетава в себе си типичния сицилиански пандишпан, пропит със сироп с дъх на ром, лек рикота крем, шам фъстък и айсинг. В случая е със специална украса по случай Рожден ден.
Вариации на тема Тирамису
На десерта Тирамису се приписва способността да повдигне духа и настроението. От там въщност идва и името му на италиански „Tirami su“, което буквално трябва да означава "Вдигни ме нагоре" или "Повдигни ме".
Това е може би един от най-популярните в света десерти и това е причината да съществуват безброй варианти на приготвяне и оформление на оригинала, както и множество вариации с вкуса.
Оригиналният, класическият все пак е един
А ето и вариациите:
Лимоново Тирамису
Малиново Тирамису
Портокалово Тирамису
Това е може би един от най-популярните в света десерти и това е причината да съществуват безброй варианти на приготвяне и оформление на оригинала, както и множество вариации с вкуса.
Оригиналният, класическият все пак е един
А ето и вариациите:
Лимоново Тирамису
Малиново Тирамису
Портокалово Тирамису
Тарт Прованс
В духа на Прованса е и този нежен солен тарт със сладък привкус - хрупкава бутер основа, млечен пълнеж, синьо сирене и цели круши с обилна поръска от филиран бадем.
Тарт Версай
За любителите на нестандартните и сладко-солените вкусове.
Тарт Версай съчетава в едно хрупкава основа, лек рикота крем, синьо сирене, смокини, сладко от грозде и цели орехови ядки. А за завършек деликатна заливка от балсамико-ванилова глазура.
Тарт Версай съчетава в едно хрупкава основа, лек рикота крем, синьо сирене, смокини, сладко от грозде и цели орехови ядки. А за завършек деликатна заливка от балсамико-ванилова глазура.
Сладкиш Пролетно изкушение
Вкусът на лимони и ягоди нежно се преплита в този лек и ефирен сладкиш, който е в състояние да завладее всички сетива.
Сладкиш Каротино
Сладкиш с моркови!?! За някои може би звучи странно. Други навярно са чували. Но тези, които са го опитвали знаят, че е наистина вкусен. Не на последно място е и полезен. Във всяка хапка се усещат неустоими аромати, сочни стафиди, парченца орехови ядки и още...
Ананасов сладкиш с шоколад
За шокоманиаците и любителите на тропическите плодове.
Шоколадов аромат и вкус и сочни парченца ананас се усещат при всяка хапка от този ефирен и ароматен сладкиш.
Шоколадов аромат и вкус и сочни парченца ананас се усещат при всяка хапка от този ефирен и ароматен сладкиш.
Чийз Аранча
Ароматен, вкусен и пристрастяващ, този сладкиш е в състояние да плени всеки любител на чийз кейковете.
Фина комбинация на свеж портокалов аромат, хрупкава коричка от портокалови бисквитки и неустоимо вкусен крем пълнеж.
За усещане на прохлада в летните горещини или повей на лято в студената зима.
Фина комбинация на свеж портокалов аромат, хрупкава коричка от портокалови бисквитки и неустоимо вкусен крем пълнеж.
За усещане на прохлада в летните горещини или повей на лято в студената зима.
Абонамент за:
Публикации (Atom)